Nye Ford Focus ST: Kompromissløs kjøremaskin

19.02.2019

Ford lanserte i dag nye Focus ST. Focus ST kombinerer rå kjøreopplevelse med praktiske og familievennlige egenskaper i en sporty innpakning.

Nye Ford Focus ST er bygd på samme plattform som den klasseledende, nye Ford Focus. Det nye medlemmet i Ford Performance-familien har imidlertid fått unik demping, nye bremser og motorer som skal sørge for at du får den beste Focus ST-kjøreopplevelsen noensinne, enten det er på bane eller landevei.

Til sommeren er den klar for Norge og Europa.

- Med nye Ford Focus ST får du en skikkelig kjøreglad og underholdende bil som også er praktisk, stor og fungerer helt utmerket som en familiebil. Etter suksessen med den nye Focus-modellen har vi stor tro på at også nye Focus ST blir et populært valg blant dem som virkelig setter pris på en kjøreglad bil. Denne vil garantert lokke frem smilet hos sjåføren, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg,

For bilder og mer informasjon: KLIKK HER

280 HK og 0 - 100 på under 6 sekunder

Den nyeste generasjonen Ford 2.3-liters EcoBoost-motor er med sine 280 HK den sterkeste motoren som noensinne har blitt levert i en Focus ST. Mellom 3000 og 4000 o/min har du et dreiemoment på hele 420 Nm og 0 - 100 km/t er det forventet at den sportslige råtassen skal klare på under seks sekunder.

Ved hjelp av en nyutviklet turbo og en helt spesiell teknologi som optimaliserer gassresponsen, utviklet for supersportsbilen Ford GT og F-150 Raptor, får nye Focus ST teknologi som gir den bedre og raskere respons fra motoren enn noensinne.

Ford har også utviklet den sterkeste dieselmotoren som noensinne er levert til en Focus i den nye ST-varianten. Den 190 HK sterke 2-liters EcoBlue dieselmotoren leverer maksimalt med krefter ved 3500 o/min. Mellom 2000 og 3000 o/min har den et dreiemoment på hele 400 Nm. Selv på så lave turtall som 1500 o/min er dreiemomentet på 360 Nm. Dette gir en rask og jevn akselerasjon.

- Både EcoBoost-bensinmotoren og EcoBlue-dieselmotoren har en helt unik karakter. Nye Focus ST «brummer og smeller», og lydbildet står perfekt til bilens svært underholdende kjøreegenskaper, sier Ford Performance-direktør i Europa, Leo Roeks.

Nye Focus ST er også den første forhjulsdrevne modellen fra Ford som blir utstyrt med en elektronisk differensialbrems (eLSD). Systemet registrerer om et hjul har lite grep og kan sende opp til 100% av kreftene til hjulet som har mest grep. Dette leveres med EcoBoost-varianten og forbedrer ytterligere bilens kjøreegenskaper og stabilitet i svinger.

Fra komfortabel langturbil til fokusert og skarp sportsbil

Nye Focus ST kommer med flere kjøremoduser: glatt, normalt eller sport. Velger du Performance-pakken kan du også velge «Track mode».

Alt fra lydbilde, bremser og styring til gassrespons og girskift blir satt opp for å gi deg en optimal kjøreopplevelse tilpasset valgte kjøremodus. En egen Sports-knapp nede på rattet gir deg direkte og rask tilgang til dette moduset.

Med Fords «Performance-pakke» på Ecoboost-varianten får du Fords CCD-system som med 2 millisekunders mellomrom justerer bilens hjuloppheng, understell og demping for en optimal kjøreopplevelse.

- Med alle de intelligente teknologiene har nye Focus ST virkelig blitt til en sporty bil for banebruk samtidig som den er en komfortabel familiebil. Vi tok med oss mye læring fra utviklingen av supersportsbilen Ford GT og Focus RS når vi utviklet denne unike kombinasjonen, sier Ford Performance-direktøren.

Forseggjort og sportslig førermiljø

Nye Focus ST kommer naturligvis med et forseggjort, men samtidig sportslig førermiljø. Fra de sportslige Recaro-setene med god sidestøtte har du full kontroll over den rå kjøremaskinen. Det spesialutviklede lydsystemet forsterker motor- og eksoslyd i sport- og track-modus for å forsterke opplevelsen av bilens sportslige kjøreegenskaper.

I tillegg til sportsratt, de svarte Recaro-setene i skinn, semsket Dinamica skinn - er det også en rekke andre unike Focus ST-detaljer i førermiljøet som den spesielle aluminiumsgirkulen, de ekstra tøffe pedalene, designelementer i satengsølv og metallgrå sømmer i seter, dører og midtkonsoll.

De tradisjonelle klokkene i Focus ST - som viser turbotrykk, oljetrykk og temperatur - er nå flyttet ned til et 4,2 tommer stort digitalt instrumentpanel.

Større og mer praktisk innvendig

Nye Focus ST har også blitt større og mer praktisk innvendig enn den forrige generasjonen. Den økte akselavstanden til nye Focus ST gir passasjerene langt bedre plass i baksetet. Benplassen er nå den beste i dette segmentet. Også bredden i skulderhøyde foran er blitt langt bedre.

Med en maksimal bagasjeplass på hele 1653 liter med setene nedfelt - har du muligheten til å frakte et stort hundebur eller mye bagasje.

Utvendig er også den øvre og den nedre delen av grillen annerledes enn på en standard Focus. Dette er gjort for å øke kjølingen. Den kompakte sportsbilen er optimalisert for å holde luftmotstanden minst mulig. En spoiler bak, røde bremsekalipere, 19’’ aluminiumsfelger, og to eksospotter plassert på hver side bidrar til bilens tøffe utseende.

Nye Focus ST kommer i en rekke forskjellige tøffe farger som Ford Perfomance Blue, Orange Fury, Frozen White, Magnetic Grey, Race Red, Ruby Red og Shadow Black.

Nye Focus ST kommer med alle de avanserte førerassistanseteknologiene som gjorde at nye Focus allerede har vunnet 13 utmerkelser og oppnådd 5 stjerner av det uavhengige kollisjonstestprogrammet EuroNcap.

Ford Co-Pilot360-teknologiene er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen mer komfortabel, mindre krevende, tryggere og inkluderer:

  • Adaptiv Cruise Control (ACC) - nå forbedret med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering
  • Fords Adaptive LED-lyssystem med et mer avansert kamerasystem
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Fords første Head-up-display som tilbys i Europa
  • Unnamanøverassistent


Nye muligheter med mobil og internett i bilen

Nye Focus ST byr på det siste innenfor infotainment-systemer. Med SYNC 3 kan du koble til smarttelefonen og styre både denne, navigasjon og lyd med stemmen eller via en 8 tommers berøringsskjerm. Systemet støtter både Android Auto og Apple CarPlay.

Bilen kommer også med FordPass Connect-modem som gir kundene tilgang til en rekke praktiske funksjoner via mobil-appen FordPass. Dette inkluderer mulighet for å låse og låse opp bilen, sjekke kjøretøystatus som drivstoff- og oljenivå og lokalisere bilen. Med FordPass Connect får du dessuten tilgang på live trafikkoppdateringer for navigasjonssystemet.

Nye Focus ST produseres på Fords fabrikk i Saarlouis i Tyskland.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer